Hoe je een verwijderde post op Instagram kunt herstellen. Een stapsgewijze handleiding

Gemaakt 3 april, 2024
Een gefrustreerde man kijkt naar zijn telefoon

Heb je ooit een bericht op Instagram verwijderd en later gewenst dat je het terug kon halen? Of het nu een foto is die een kostbaar moment vastlegt, een kritische bedrijfspromotie of een creatieve video, het verliezen van dergelijke content kan erg frustrerend zijn, vooral als het aanzienlijke betrokkenheid had verzameld, zoals likes, comments en shares

Bekijk Instagram Archief

Veel mensen weten niet dat Instagram een automatische archiveringsfunctie voor je berichten biedt. Voordat je in paniek raakt, controleer je je archief. Ga hiervoor naar je profiel, tik op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek en selecteer 'Archiveren'. Hier vind je opties om gearchiveerde berichten of verhalen te bekijken. Als je bericht is gearchiveerd in plaats van permanent te zijn verwijderd, kun je het eenvoudig herstellen.

Gebruik de functie 'Onlangs verwijderd'

Onlangs introduceerde Instagram een nieuwe functie genaamd 'Recently Deleted' die verwijderde berichten tot 30 dagen bewaart. Om toegang te krijgen tot deze functie, ga naar 'Settings', dan 'Account' en selecteer 'Recently Deleted'. Als je bericht daar staat, kun je het herstellen of permanent terugzetten naar je profiel.

Gegevens herstellen van telefoonback-up

Als u regelmatig een back-up maakt van de gegevens op uw telefoon, hebt u mogelijk een kopie van de verwijderde post. Dit is afhankelijk van de instellingen en de frequentie waarmee u een back-up maakt van uw gegevens. Controleer back-ups van iCloud , Google Drive of een andere cloudservice die u gebruikt om te zien of de verwijderde post daar is.

Gebruik software voor gegevensherstel

Als geen van de bovenstaande opties werkt, kunt u zich wenden tot data recovery software. Er zijn verschillende programma's op de markt die verwijderde gegevens van mobiele apparaten kunnen scannen en herstellen, inclusief verwijderde foto's en video's. Deze kunnen een laatste redmiddel zijn als alle andere methoden falen.

Conclusie

Het herstellen van een verwijderde post op Instagram is niet altijd gegarandeerd, maar door de stappen te volgen die in dit artikel worden beschreven, vergroot u uw kansen op succes. Het is belangrijk om snel te handelen en alle beschikbare middelen te gebruiken om uw verloren content te herstellen. Overweeg in de toekomst om archiverings- en regelmatige back-upfuncties te gebruiken om onbedoeld gegevensverlies te voorkomen.

Een Instagram-account

Helaas houdt de 'Recently Deleted'-functie van Instagram verwijderde berichten slechts 30 dagen vast. Als het langer dan 30 dagen geleden is dat je het bericht hebt verwijderd, is het waarschijnlijk permanent verwijderd van de servers van Instagram en kan het niet rechtstreeks via Instagram worden hersteld. Je hebt echter misschien nog een kans als je een back-up hebt gemaakt van je telefoongegevens met de Instagram-appgegevens van voordat het bericht werd verwijderd.

Ja, als het verwijderde Instagram-verhaal binnen de laatste 24 uur is geplaatst. De functie 'Onlangs verwijderd' van Instagram slaat ook verhalen op die niet in je archief staan. Je kunt ze binnen 24 uur na verwijdering openen en herstellen via de sectie 'Onlangs verwijderd'. Als het verhaal na 24 uur niet in je archief of hoogtepunten is opgeslagen, wordt het permanent verwijderd en kan het niet meer worden hersteld.

Handel snel en controleer de map 'Recently Deleted' in je Instagram-instellingen. Dit is de eerste plek waar recent verwijderde berichten tijdelijk worden opgeslagen. Je kunt hier toegang toe krijgen door naar je profiel te gaan, op 'Settings' te tikken, vervolgens op 'Account' en 'Recently Deleted' te selecteren. Als je je bericht daar vindt, kun je het eenvoudig herstellen. Het is belangrijk om snel te handelen, aangezien berichten hier slechts 30 dagen worden opgeslagen. Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig een back-up van je gegevens maakt om dergelijk verlies in de toekomst te voorkomen.